Zobacz temat
Dart Polska » KUJ-POM LIGA DARTA » LIGA KLASA C
 Drukuj temat
Kto z C klasy na DMP?
Ania
Przepraszam, ale mam pytanie, bo jakoś nie kumam, co prawda dawno się nie farbowałam, ale....
Chodzi mi o dodatkowe jakies eliminacje, zawody ......

A jak to się ma do punktu w regulamienie: "W sezonie rozgrywek mogą wziąć udział drużyny, których prawidłowo wypełnione zgłoszenia zostały przekazane Operatorowi do końca kwietnia danego roku wraz z uiszczeniem opłat za licencję (!!!)" - nie zauważyłam zgłoszeń takowych ......

Ja wiem, że tu może być zastosowany pkt: "3.9. udział w finałach mają zapewnione po dwie drużyny z każdej grupy, z każdej klasy rozgrywek. - wszelkie inne roztrzygnięcia zostana podane przez Operatora bezpośrednio przed mistrzostwami. ;-)

Generalnie nie halo dla mnie, drużyny walczyły między sobą caluśki rok, parę drużyn więcej miało ochotę grać, ale się spóźniły ze zgłoszeniem drużyny i nie grają - cierpliwie czekają caluśki rok, żeby zacząć o czasie w następnym sezonie. A tutaj co? Ulga prowojewódzka???????

No ale.......Oczywiście zainteresowani mnie zaraz zabiją i będzie, że jak zwykle się czepiam. Ale jak ma się czuć np taka Tawerna? (dla ludzi nie w temacie: nie wyrobili sie ze zgłoszeniem drużyny i zachciało im sie grać jakiś tydz. po rozpisaniu ligi. Oczywiście to się nie stało i teraz czekaja cały rok).Może oni też powinni teraz zagrać jakieś eliminacje i mieć szansę wyjazdu na DMP ????
Nie no sorry ale bez sensu.

Niech się nowe drużyny zgłoszą na następny nowiutki sezon, pograja cały roku i wtedy proszę bardzo, a tak to nie halo.......
Ania

Osa
To 5 miejsce w klasie C dostaliśmy jako organizatorzy i Mariusz (chyba) zadecydował, że będzie rozegrany taki baraż... Gdyby DMP było rozgrywane nie u nas to pewnie by nic takiego nie miało miejsca z racji braku dodatkowych miejsc . Decyzja o barażach zapadła - jeśli się nie mylę - jakoś w lutym

Kapsel
A zawodnicy klasy C siedzą jakoś tak cicho??!!
Kapsle wszystkich krajów łączcie sieSmile

BL@DY
Decyzja o 5 miejscu zapadła w grudniu po rozmowach z Rafałem Tasiemskim (v-ce prezes PSD), nominalnie region dostał 4 miejsca w C klasie. Łatwo tego dogadać nie było, motorem była duża ilość drużyn w C klasie i mocno rozwijający się dart we Włocławku.
Miejsce dodatkowe dostaliśmy jako organizator, mogliśmy je przyznać Włocławkowi z przydziału jako mocno rozwijającemu się, ale ... skoro nie grają ligi a Toruń też nie gra (drużyna z Torunia juz złożyła zgłoszenie na sezon 2010/11 do klasy C) a potencjał ma niech się sprawdzą. To chyba lepsze niż dawanie za darmo?? No chyba ze się mylę i z urzędu dać miejsce Włocławkowi?? Pewnie by się bardzo ucieszyli.
Myślę że teraz zostanie zrozumiana decyzja Smile
Edytowane przez BL@DY dnia 04.05.2010 17:09:04

Lasuch
zgadzam się w pełni ze zdaniem Ani, czy te dwie drużyny grały chociaż jeden pełen mecz w jakiejś lidze ? nie gram w tej klasie ale uważam że to bardzo nie w porządku dla całej grupy drużyn klasy C które nie otrzymają takiej szansy !
"Gdyby nie porażki, nie umielibyśmy docenić zwycięstwa."

http://www.chinskapatelnia.pl
Q-mac
Na to wychodzi że drużyna z Torunia nie grała żadnego meczu ale ma potencjał więc dostaje szanse w barażach. (czyli są znani tym co dużej grają lub PITer trenujesz razem z nimi że wiesz jak grają bo po za zawodnikami z Pompy ja przynajmniej innych z Torunia nie znam). Po prostu Piter skąd wiesz że mają potencjał i dlaczego dostają szanse grania bez grania ligi ??

Natomiast z Włocławka CHYBA jest więcej drużyn niż jedna (patrząc na turnieje w Bydgoszczy i ilość uczestników z Włocławka) i CHYBA grali jakąś ligę bo tak to w jaki sposób została wybrana ta drużyna do walki w barażach ?

Jak odpowiesz na te pytania zostanie zrozumiana decyzja Smile
"Ból jest ceną, którą płacimy za siłę"

rurzyk
Na moje w DMP powinna wziąć udział piąta drużyna z tabeli. Nie rozumiem decyzji aby na mistrzostwach Polski - do których eliminacjami był cały sezon - zagrała drużyna, która w tym sezonie nie brała udziału. A co z poświęconym czasem i nakładami finansowymi drużyn, które cały rok grały ligę?

samowar
Kapsel napisał/a:
A zawodnicy klasy C siedzą jakoś tak cicho??!!

Bo to jest normalna klasa ROZ(G)RYWKOWA Smile

Te baraże to z piątą drużyną? Jeśłi są baraże to my też chcemy je zagrać - Dublinersi Sad Przecież mamy czas do końca czerwca - niech grają z drużynami 5-12 z kl.C i wtedy zobaczymy kto jest najlepszy. Dobra żartuję, komu się będzie chciało telepać do Włocławka żeby potem być może zgrać na jakimś dziwnym turnieju (chyba że tylko oni do nas by przyjechali). Raczej w C klasie gra się dla rozrywki niż mistrzostw, chyba...

PS. Chociaż gdyby nasza drużyna była na 5 miejscu bym się generalnie trochę w...wił bo już wcześniej ktoś mówił że nawet 6 drużyn z C klasy jedzie na mistrzostwa.
Edytowane przez samowar dnia 05.05.2010 09:42:45
Shit happens

Ania
Kumak dobrze prawisz.....

Decyzje zapadły w grudniu....hmmm, a liga się zaczęła w czerwcu jeszcze, więc zmiana zdania z trakcie sezonu.....nieładnie.......
Ludzie się starają, piszą regulaminy, 250 osób sie podporządkowuje, a potem jeden pan z drugim sobie siądą i decydują, niekoniecznie zgodnie z czymkolwiek.
Baraże, terminy mistrzostw i organizacja ich wciśnięta Mariuszowi i to pod jego nieobecność na tym "zebraniu", fajni jesteście Panowie nie ma co.
Kiedyś był jeden fajny, teraz jest ich paru i jeszcze Fajniejsi. Polska........
Ania

BL@DY
W przyszłym sezonioe sprawa jest 100% jasna:

- Jeżeli zgłosi się w C do 12 skladów będą 4 miejsca.
- Jeżeli zgłosi się powyżej 12 składów i bedziemy dzielić na grupy to zawalczymy o dodatkowe miejsce do DMP (wtedy baraż zostanie rozegrany między drużynami z wyznaczonych miejsc klasy C)
- Włocławek grac będzie swoja lige
- Drużyna(y) z Torunia nowa(e) dołączą do klasy C w Bydgoszczy.

DaveN
Robi się ciekawie... Najpierw jedni wkurzają się na drugich o łamanie, nieprzestrzeganie regulaminu, a potem sami "organizatorzy" robią taki numer. Na moje jest to bardzo niewporządku dla drużyn, które poświęciły cały sezon walcząc o lokaty premiujące. Jeśli już, to sprawiedliwie byłoby przyznać te piąte miejsce drużynie, która ligę na piątym miejsu zakończy, jeśli już dostaliśmy te dodatkowe miejsce. W innym przypadku będzie to bardzo krzywdzące dla innych i duży znak dla zespołów, że regulamin, regulaminem a i tak mozna zrobić swoje. Robimy sami sobie bałagan.
nothing is difficult for me...

patisch
i w nowym sezonie będziemy jeździć do Torunia?? na moje troszkę niesprawiedliwe jest aby drużyna z Torunia i włocławka grały o wejście na DMP ponieważ nie rozegrały ani jednego meczu i nagle ( uda się im wygrać ) i co pojadą sobie na mistrzostwa - lekko niesprawiedliwe dogrywka powinna być tylko między drużynami z Bydgoszczy

Ania
No i o to mi chodzi, żeby było wszystko jasne przed sezonem. Tylko niech sobie Panowie to zapiszą inie zmieniają zdania w trakcie...................
Ania

BL@DY
Jakby nie robić zawsze ktoś powie że coś jest niesprawiedliwe.

W jednym sezonie punktacja była niesprawiedliwa by za rok okazało się że była lepsza niż obowiązująca, w innym sezonie niesprawiedliwe będzie jeżdzenie do innego miasta na mecze, w jeszcze innym że podział na grupy lub że regulamin nie jest przestrzegany (chociaż kazdy go łamie na swoój sposóCool.
Edytowane przez BL@DY dnia 05.05.2010 11:14:58

czarny
jaki by nie byl regulamin, trzeba sie do niego dostosowac. ...i nie zmienia sie regul w trakcie gry! jak potem mozna traktowac go (regulamin) powaznie?
andr2ej 08rem5k1

Q-mac
Czy ktoś może odpowiedzieć na moje pytania Smile
"Ból jest ceną, którą płacimy za siłę"

DaveN
PITer: To tak jak w państwie. Nigdy wszystkim się nie dogodzi. Zawsze komuś coś się nie będzie podobać i zawsze będą niezadowoleni. Ale ilu ich by nie było i jak głośno by nie protestowali, to w każdym państwie jest instytucja, która dba o to, by lepsze, lub gorsze, ale jednak prawo, było przez obywateli przestrzegane... I według mnie, to Wy (czyt. Ci którzy tworzą ligę, regulamin, i organizują turnieje) powinni stać na straży i pilnować by "prawo" darterskie było respektowane. Podejmując takie decyzje działacie w dużej mierze przeciwko sobie, bo jak tak dalej pójdzie to za rok, góra dwa, będziemy mieli wolną amerykankę. Co prawda nie jesteśmy zawodowcami w tym sporcie, ale jak w życiu, jakieś reguły muszą być, bo inaczej byśmy się "pozabijali".

Na moje, ta cała sytuacja jest niepotrzebna, gdyż regulamin mówi jasno i wyraźnie, a jeżeli te ustalenia wejdą w życie, to uważam, że cała liga nie ma najmniejszego sensu, gdyż to całkowie wypacza jakikolwiek sens rywalizacji.

A jeśli nawiązując do wypowiedzi Patrycji. Dogrywka też jest niepotrzebna. Skoro przed sezonem drużyny walczyły o 4 miejsca na DMP a okazało się, że jako organizator przyznano nam piąte miejsce, to te "posadę" powinna dostać drużyna, która ligę skończy na piątym miejscu. Jak najbardziej sprawiedliwe.

Pozdrawiam.
Edytowane przez DaveN dnia 05.05.2010 19:04:47

warecky
na baraże jedzie najlepsza drużyn z włocławka tak ustaliła cała nasza liga ,my potrfimy sia dogadac i pamjetajmy to jest liga kuj - pom a nie bydgoska uszanujmy góre
warecky

BL@DY
1. O miejscach przyznanym na DMP dowiedzielismy się b.późno, bo tak, zresztą Ania zna sytuację.
2. 5 miejsce wyrosło po rozmowach, zostało wynegocjowane przez nas więc po raz 2 piszę: mogliśmy przyznać odgórnie Włocławkowi bo tak, ale moim zdaniem bardziej słuszne jest by powalczyli o nie.
3. Toruń gra swoją małą ligę indywidualna i pojawiają się na naszych turniejach i moim zdaniem zawodnicy tacy jak Mariusz Grzejda czy Artur Kosiński to gracze niejednemu psujący wiele krwi i pokazujący ze potrafią i robia wielkie postępy.

Rodzi się więc pytanie, po co było walczyć o możliwość grania dla dodatkowego składu z Regionu?, przecież mogliśmy zrobić baraż pomiędzy Toruniem i Włocławkiem, za plecami ligi, nikt by nie wiedział i wtedy pewnie wszyscy byli by zadowoleni bo by poprostu nie wiedzieli.
Kwestia grania w tych zawodach drużyn z kuj-pom ligi darta czyli chillout i scouts zależy od tego czy zdecydują sie na podejscie do takich zawodów.

Powtarzam jeszcze raz - odgórnie dostaliśmy 4 miejsca i te zostały przyznane zgodnie z regulaminem. Dodatkowe miejsce zostanie przyznane na podstawie turnieju drużynowego pomiędzy wyznaczonymi drużynami. Zostały wyznaczone na podstawie ustaleń z przedstawicielami z Włocławka i Torunia. Takie założenie ma na celu rozwój ligi i zdobywanie nowych graczy.

DaveN
Jeśli we Włocławku, Toruniu, Inowrocławiu lub innym większym mieście jest liga, to jak najbardziej mogą odbyć się baraże wśród tych zespołów by uzupełnić stawkę na DMP. Mi chodziło przede wszystkim o to, gdyby doszło do sytuacji, że miejsce na DMP otrzymała by grupa ludzi (gdyż niejako przed sezonem, trudno mówić o drużynie) która nie uczestniczyła w jakiejkolwiek lidze w KUJ-POM. Podważało by to poprostu sens tworzenia lig. Bo mogło by dośc do sytuacji, że nagle przed mistrzostwimi kilka osób, tworząc drużynę na kolejny sezon, złożyłoby pismo, że oni chcą wystąpić na DMP reprezentując "Pcim Dolny" lub jaką inną miejscowość w której ligii nie ma.

I jeszcze jedna sprawa.
Sęk właśnie w tym, że nie jest to liga KUJ-POM, tylko liga "bydgoska+Przepompownia", "inowrocławska", "włockawska" i być może jeszcze jakaś w ramach regionu województwa Kujawsko-Pomorskiego. I od tego się cały kłopot zaczyna. Rzecz w tym, iż na tej stronie nie ma żadnej informacji co dzieje się w pozostałych miastach regionu uczestniczących w rozgrywkach darterskich. Gdybyśmy więcej wiedzieli co się dzieje po sąsiedzku to pewnie reakcje nasze byłyby inne.

Jeszcze raz pozdrawiam i mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem gdyż nie było to moim zamiarem.
Edytowane przez DaveN dnia 05.05.2010 19:30:50

Przejdź do forum:
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się