Piątek 01.01.2010
Quarter-Finals
15:10 Co Stompe v Mark Webster --> mój typ: Co Stompe
17:00 Simon Whitlock v James Wade --> oczywiście Wade
20:40 van Barneveld v Ronnie Baxter --> Barney, co raz gorzej znosi długie pojedynki, a to przez cukrzyce o której dowiedział się 2009
22:30 Phil Taylor v Adrian Lewis --> Taylor, ciekawy jestem czy Lewis jak zawszę z Taylorem obniży swoje średnie
Piątek 01.01.2010
Quarter-Finals
15:10 Co Stompe v Mark Webster - Co Stompe,bo jest gość
17:00 Simon Whitlock v James Wade - 3mam kciuki za Oziego ale Wade chyba ma większe szanse
20:40 van Barneveld v Ronnie Baxter - lubię bardzo Barney'ego ale Baxter jest w sztosie a poza tym kondycja Ray'a jest po prostu fatalna (ta paskudna cukrzyca)
22:30 Phil Taylor v Adrian Lewis --> Taylor all the way, Lewis to cwaniaczek a od Phil'a musi się sporo nauczyć
W ćwierćfinale Simon Whitlock był po prostu niesamowity!! Jego mecz przeciwko Wade'owi był najlepszym meczem jaki widziałem (wg. mnie był nawet lepszy od finału Taylor vs. van Barneveld w 2006 chyba).
W półfinale Australijczyk jakby się trochę spalił, ale i tak udało mu się pokonać van Barnevelda, chociaż ten drugi wygrywał już 4:2 w setach.
Teraz drugi półfinał, pewnie Taylor łatwo wygra.
W finale liczę na Whitlocka, ale powiedzmy sobie szczerze ma raczej niewielkie szanse. Taylor to Taylor (No chyba że, że Taylora pokona Webster, wtedy będzie powtórka finału BDO tym razem chyba z 2007)
"The Wizard" pokazał klasę kibicuje mu od początku puki co nie zawodził chociaż faktycznie przy 2:4 zaczełem się martwić lekka zadyszka była ale pojedynek wart półfinału a może i nawet finału PDC poziom naprawde wysoki. Z resztą pojedynek Whitlocka z Wadem też naprawde dobry dwa wysokie zakonczenia w 7 secie zadecydowały według mnie o wyniku tego pojedynku.
Finał Taylor vs. Whitlock nie może byc innaczej Webster może był kimś w BDO ale tutaj gdyby wcześniej trafił na kogoś z trójki van Barneveld, Wade, Whitlock pewnie już by go nie było w turnieju. No chyba że zaskoczy wszystkich
Beaton zagrał świetnie! Końcówki miał zabójcze a do tego nie dał Taylorowi odskoczyć w kluczowych momenatach... zagrał na prawdę doskonale. Mecz Jenkins Wade też wspaniały, szkoda że The Bull nie dał rady bo miał szansę to wygrać... Życzyłbym sobie finału Beaton Jones, ale czuję że może być Waites Wade
Edytowane przez tommycat85 dnia 21.11.2010 09:44:36
dzisiejsze mecze na WCH mają się następująco
Afternoon Session (1pm)
Terry Jenkins v Co Stompe
Richie Burnett v John Part
Vincent van der Voort v Andy Hamilton
Evening Session (7pm)
James Richardson v Kim Huybrechts
Phil Taylor v Dave Chisnall
Paul Nicholson v Alan Tabern
14:10 - Mervyn King (ENG) - Michael van Gerwen (NED)
15:30 - Simon Whitlock (AUS) - Steve Beaton (ENG)
16:50 - Colin Lloyd (ENG) - Scott Rand (ENG)
20:10 - Gary Anderson (SCO) - Devon Petersen (RSA)
21:30 - Adrian Lewis (ENG) - Wayne Jones (ENG)
22:50 - Justin Pipe (ENG) - Terry Jenkins (ENG)
15:10 - Andy Hamilton (ENG) - Kim Huybrechts (BEL)
16:40 - John Part (CAN) - James Wade (ENG)
20:40 - Simon Whitlock (AUS) - Gary Anderson (SCO)
22:10 - Adrian Lewis (ENG) -Terry Jenkins (ENG)