Dawid tylko jak ktoś ma pewną refundację w 100% to jaki sens ma to że będą grać w turnieju dodatkowym?????Osa ma racje że mogą być kombinacje bo ktos kto ma pewny wyjazd bedzie puszczał kolege bądź kleżankę i nie bedzie to zdrowa rywalizacja!!!!Słowo DODATKOWY mówi samo przez siebie
1. Turnieje w 9 Lotce (uzupełniające kadrę) nie są ogólnymi, a organizowanymi w 9darts i sponsorowanymi przez ten klub. Wyjazd zapewnia 9darts i może dopuścić nawet świętego Mikołaja ale...ustalili pewne zasady i nastąpił błąd a skoro nastąpił oczywisty błąd pisarski a zawodnik wiedział, był przekonany że ma 15 nie można mu powiedzieć NIE bo NIE. Weryfikacja przebiegła tak, że znaleziono błąd zbyt późno, przyznano się do niego i przyznano prawo gry. Co nie powoduje że dopuści się innych z podobną ilością zawodów , bo w przypadku "innych" nie ma podstaw, nie zostali pokrzywdzeni przez złe obliczenia. Nie myli się ten co nic nie robi tak mi się jakoś nasuwa.
2. Kwestia grania tych co mają 100% dla mnie jest jasna, skoro turniej jest o 100% refundacji a ktoś ją ma to po co gra? By pomóc "komuś", nie ma opcji by dopuścić osoby tzw 100% do zawodów. Amen koniec kropka. Mogą przyjść, pokibicować, napić się piany w ramach odpoczynku po pracy. Dlaczego? Bo tak, bo tak jest sprawiedliwie, bo walczą Ci co mają o co, a nie Ci co chcą sobie pograć. To nie ranking to rozgrywka o stawkę.
eeee gadanie, jakbgm miala troche funduszy na zbyciu to tez bym sobie zorganizowala turniej i tez bym wymyslila jakies kryteria - dla jednych sprawiedliwe, dla innych zupelnie nie. To jest turniej dodatkowy i sponsor sobie okresla zasady - podal ze 15 turniejow i tyle mozna bylo ugrac, nie grajac wczesniej.
Sa jeszcze mistrzostwa - tam tez mozna wygrac wyjazd - o to tyle placzu???
Według mnie nie Woyti. Dlatego, że będzie to turniej dla tych którzy po prostu przychodzili na turnieje. A nie dla tych, którzy gdyby wiedzieli odbębniliby swoje 15 i cześć.
ok , widzę że szum straszny wokół dodatkowego , obiecuję że nie przyjdę ... w końcu gdyby nie fakt oddania refundacji dla Krzysztofa Ochmana w finale Indywidualnych mistrzostw klasy C , to miałbym już 250% refundacji ... a jakby śię udało wygrac w 9 lotce , to bym miał 350 % i zostałbym w Słowenii 3,5 tygodnia ! Ale urlop
Sportowa rywalizacja, bez pomagania lub przeszkadzania to nie takie trudne a nawet uczciwe! Następnie: David podejmujesz trudne decyzje no ale ktoś musi. Trudno jest opanować całą KPLD. Trzymam kciuki. Trochę mi żal, że nie zagram w tym turnieju. Może w przyszłym roku jak czas pozwoli. Powodzenia dla wszystkich darterów.
co wy wszyscy tacy poważni jesteście ? wiadomo że nominacja do kadry na Słowenię to nie moczenie tyłka przez 5 dni na termach wodnych i zabawa od świtu do nocy ... tylko jedziemy po to aby coś wygrać i pokazać się jako ekipa i jako Polacy ... i tego wszystkim zawodnikom i zawodniczką z kadry regionu serdecznie życzę ...
Sebastian Smarz zwyciężył w turnieju uzupełniającym. Otrzymał nominację do kadry regionu na ME EDF w Słoweni. Dziękiuję wszystkim za frekwencję
Edytowane przez Mariusz dnia 10.07.2014 08:11:17
A to był turniej jednoosobowy? Ktoś jeszcze startował. Wiem że nagroda była jedna, ale skoro ktoś startuje to pewnie chciałby wiedzieć ile mu zabrakło.