A ja myślę, że po prostu wszyscy za bardzo się skupiają na statystykach, bilansach, pozycjach, propozycjach itp. itd.
Jeden płacze, że mu się psują staty, drugi, że rezerwa nie zagra - o co tu chodzi??? bez sensu, co to jest za podejście, ty jesteś podstawowy zawodnik, ty rezerwowy i może kiedyś ewentualnie nie wiadomo kiedy zagrasz....hmm a ja myślałam, że drużyna po to ma więcej niż 4 zawodników, żeby grać na zmianę, ale widzę że to nie tylko nie jest dla niektórych hobby, ale walka na smierć i życie - ja jestem najlepszy, ja muszę mieć dokładnie wszystko objaśnione, bo inaczej nie gram, minęła dopiero 1/4 sezonu a wy juz zaczynacie kalkulować. A może tak po prostu grać, wygrywać/przegrywać, spotkać się z ludźmi, pogadać, a na koniec sezonu luknąć w tabele/statystyki, tak dla ciekawości. Ale chyba dla niektórych to sens życia....liczenie i kalkulacja.....
P.S. Program nie pisze się w godzinę, więc chwilę potrwa zanim informatyk zmieni układ w tabeli, żeby cały świat był zadowolony.
Edytowane przez Ania dnia 30.10.2010 17:34:19
Droga Aniu cała Przepompownia gra dla statystyk i tak Olo ma za zadanie rzucenia jak największej ilości maxów, Woyti180 najwyższą końcówkę, Maras najszybsze skończenie, itp. żarcik taki
Najlepszy nie jestem, ale lepszego ode mnie nie ma
8. Punktacja.
8.1. Drużyna za wygrany mecz otrzymuje 3 duże punkty oraz punkty małe, tzn. legi.
8.2. Za przegraną punktów nie otrzymuje się.
8.3. W przypadku remisu obie drużyny otrzymują po 1 punkcie. 8.4. O zajmowanym miejscu w tabeli decydują: 1) duże punkty, 2) bilans bezpośrednich spotkań pomiędzy zainteresowanymi drużynami,3) małe punkty (różnica pomiędzy legami zdobytymi a straconymi), 4) w przypadku równej różnicy legów – małych pkt, decyduje większa liczba wygranych legów, 5) w przypadku totalnie identycznych wyników (duże pkt, remis w wygranych meczach, małe pkt, identyczna liczba wygranych legów) o miejscu zdecyduje dogrywka, na neutralnym terenie wyznaczonym przez Operatora.
"Tabele sortowane sa zgodnie z regulaminem:
Pkt. 8.4
O zajmowanym miejscu w tabeli decydują: 1) duże punkty,
2) małe punkty (różnica pomiędzy legami zdobytymi a straconymi),
3) w przypadku równej różnicy legów – małych pkt, decyduje większa liczba wygranych legów,
4) bilans bezpośrednich spotkań pomiędzy zainteresowanymi drużynami,
5) w przypadku totalnie identycznych wyników (duże pkt, remis w wygranych meczach, małe pkt, identyczna liczba wygranych legów i remisowe pojedynki bezpośrednie) o miejscu zdecyduje dogrywka, na neutralnym terenie wyznaczonym przez Operatora."
Edytowane przez PITer dnia 30.10.2010 12:08:07
Edytowane przez John dnia 30.10.2010 21:26:16
W regulaminie własciwym - zakłądka Liga jest stosowny wpis korygujący.
Wszelkie zmiany i korekty wpisane są pod ostatnim punktem.
Edytowane przez BL@DY dnia 30.10.2010 22:05:16
czesioczesanka
30/10/2010
Po pierwsze do błędów w programowaniu należy się przyznać i usunąć takowe, po drugie brak Ci dystansu, a szkoda
Bartosz przecież na zapytanie o tabele padła odpowiedź że programista nad tym pracuje, skrypt do automatycznego generowania tabel ma wiele zmiennych zależnych, aby ustawić właściwie sortowanie należy te zmienne zbadać, wydawało się ze oryginalne ustawienia będą właściwe. Jednakże dostosowujemy skrypt piłkarski i nie jest to łatwe.
W tej chwili błąd został usunięty, tabele sortują się zgodnie z założeniem regulaminu.
Temat mam nadzieję został wyczerpany.
Nie jesteśmy zatrudnieni do pracy przy stronie, robimy to w ramach swojego wolnego czasu, jeżeli jesteś osobą na tyle mocną w kwestii programowania php/sql zapraszam do współpracy.
Paca nad błędami odbywa się systemem: zgłoszenie, testowanie, korekta, testowanie, zastosowanie.
Każda poprawka wymaga czasu, proszę o tym pamiętać .
Edytowane przez BL@DY dnia 30.10.2010 22:18:34
Nie widzę problemu Piotrze ,dzwonił do mnie Mariuszem wyjaśniliśmy sobie niejasności i wydaje mi się ,że sprawa jest zamknięta.
Jedynie co mnie boli to forma i treści wypisywane przez miha( administratora).
Najlepszy nie jestem, ale lepszego ode mnie nie ma
Forma wypowiedzi jest następstwem zbiegu faktów i słów kierowanych wielokrotnie pomimo wyjaśnień.
Jak widzisz staramy się zwykle nie odpowiadać na zaczepki czy prowokacje, bo tak to zwykłem nazywać. Natomiast na pytania konkretne i związane z ligą odpowiadać rzeczowo i w miarę możliwości szybko.
Zakładam ze wszyscy są dorośli i mają określoną cierpliwość, niezależnie czy to jest Operator, Administrator czy Użytkownik.
Każdy ma określoną cierpliwość i czasem jest tak że... ale to nie chodzi chyba by sie sprzeczać czy przekrzykiwać ale po to by budować, a jak narazie idzie to całkiem nieźle.
W razie pytań bądź watpliwośći, skarg, wniosków czy też inicjatyw proszę o kierowanie zapytań na forum.
Dziękuję.
Edytowane przez BL@DY dnia 30.10.2010 22:46:34
czesioczesanka:
30/10/2010
Moja wina!? Mihu czytałem forum ,a pisze by poprawić błędy. Czy to coś złego?
Bardzo dobrze, że piszesz/ piszecie że są błędy..
O to właśnie chodzi, nie ma softów idealnych i nikt ich lepiej nie zweryfikuje jak życie i użytkownicy
Jako administratorzy dbamy o to by wszystkim żyło się lepiej, dodajemy konwertera, tabele z automatu, zmieniamy wygląd strony itd...
Jeżeli są jakieś błędy, które zauważą użytkownicy bądź my sami to staramy się najszybciej jak to możliwe je wyeliminować. Jak wcześniej pisał Piter wszystko wymaga czasu, tym bardziej, że całość powstaje w tzw. wolnej chwili...
Zamiast pisać x razy daną wiadomość w shoutbox można przecież napisać ją w temacie na forum..
Jeżeli zauważysz jakiegoś buga napisałeś na forum, napisałeś w shoutbox i dalej nic to wyślij wiadomość na pv albo zagadaj jak się spotkamy o co kaman z danym tematem... bo pisanie tego samego x razy tak naprawdę nic nie zmienia, chyba że masz gotowe rozwiązanie
kolejne pytanie... czy FECS to europejska odmiana POLFESK? chciałbym się czegoś więcej dowiedzieć o FECS... mogę prosić o jakiś konkretny link (oczywiscie z informacjami o FECS), bo mam problemy z odnalezieniem Wielkie dzięki
może by tak założyć nowe stowarzyszenie/federację nazwać ją np. FUCKS lub FUKS moglibyśmy wtedy stworzyć własny regulamin, w którym o kolejności w tabeli decydowałyby np. 1. mąłe punkty 2. bilans bezpośrednich spotkań 3. duże punkty?Edytowane przez John dnia 31.10.2010 09:46:24
John napisał(a): może by tak założyć nowe stowarzyszenie/federację nazwać ją np. FUCKS lub FUKS [b]moglibyśmy wtedy stworzyć własny regulamin...
Przepraszam osoby dyskutujące nt. zmian zasad regulaminowych, ale wg. mnie po pierwsze to był do tego odpowiedni temat http://dart.org.p...ead_id=354, a po drugie takie zasady obowiązują w tym roku, kapitanowie regulamin znają i finito. Dyskusje dot. ewentualnych zmian regulaminowych można prowadzić w odniesieniu do kolejnego (przyszłego) sezonu. Jak napisał kapsel: "grać trzeba na takich zasadach jakie są".
Edytowane przez samowar dnia 31.10.2010 14:59:37
1) duże punkty,
2) małe punkty (różnica pomiędzy legami zdobytymi a straconymi),
3) w przypadku równej różnicy legów – małych pkt, decyduje większa liczba wygranych legów,
4) bilans bezpośrednich spotkań pomiędzy zainteresowanymi drużynami,
5) w przypadku totalnie identycznych wyników (duże pkt, remis w wygranych meczach, małe pkt, identyczna liczba wygranych legów i remisowe pojedynki bezpośrednie) o miejscu zdecyduje dogrywka, na neutralnym terenie wyznaczonym przez Operatora.
Ustanowienie nowego regulaminu, dzień w którym liga przestała być zabawą. Z jednej strony bezsensu bo nie jest to profesjonalna liga z drugiej strony jeśli chcemy uczestniczyć w w mistrzostwach FECS i podwyższyć poziom rozgrywek jest to zrozumiałe.