Zobacz temat
Dart Polska » KUJ-POM LIGA DARTA » LIGA KLASA B
 Drukuj temat
Forma rozgrywek jest absurdalna ?
Ania
Dobra zabawa (przy hobby) nie zaprzecza podnoszeniu kwalifikacji - nie każdy gra dla kasy i na śmierć i życie....
Ania

mihu
Czwartkowe i piątkowe wypowiedzi cytuję... wydaje mi się że to trafne miejsce..

[Kamil96 luty 21 2014 00:19:36
Kończenie dyskusji rozwiąże problem?

Mariusz luty 21 2014 00:17:49
Za maszynę w Merlinie, jej stan techniczny przepraszam. Jednak pragnę zwrócić uwagę, że w tym lokalu są inne urządzenia na których można było bezproblemowo rozegrać ligę. Pozdrawiam

Mariusz luty 21 2014 00:15:27
Proszę zakończyć dyskusję która zmierza donikąd. Pozdrawiam

Kamil96 luty 21 2014 00:08:48
Osa może jednak odpowiesz, na pytaniie zadanie przeze mnie i adekwatne do tego Pitera. Skoro mnie ostrzegasz to wypada rozwinąć myśl.

BL@DY luty 20 2014 23:49:09
Znaczy że co, że teraz próbujesz mnie obrazić czy coś udowodnić.?

JuanPablo luty 20 2014 23:47:18
@Blady i tak nie zrozumiesz

BL@DY luty 20 2014 23:43:34
Nie rozumiem stwierdzenia ostrzeżenie? Chętnie poznam kontekst.

JuanPablo luty 20 2014 23:40:47
Kamil - uważaj na słowa. DarkDolar podam wynik jak mecz dojdzie do końca i poznam ewentualny wynik

Kamil96 luty 20 2014 23:39:48
Ostrzeżenie? A co mi grozi? Wink może trochę dystansu, w kontekście do ostatnich wydarzeń Smile

DarkDolar70 luty 20 2014 23:26:37
Urażony czy nie, to proszę podaj wynik Waszego meczu z Przepompownią 2!

JuanPablo luty 20 2014 23:15:55
Kamil - czuje się urażony. Podejrzewasz mnie o ustalanie wyniku meczu. Dla Ciebie to jest ostatnie ostrzeżenie

DarkDolar70 luty 20 2014 23:09:06
Bad Company Piwiarnia 15 - 12 Famas Merlin , mimo trudności technicznych, a może dzięki nim wygrana. Tyle razy nigdy wcześniej nie schylałem się po lotki Sad

Kamil96 luty 20 2014 22:25:54
Osa gra grą, powiedz lepiej czy już ustaliłeś jak ma liga sie skończyć. Wink

JuanPablo luty 20 2014 22:11:23
No cóż - przy najmniej gracie Smile

Banan luty 20 2014 20:28:18
Szkoda ale czasem pech dopada najlepszych Smile

szmyna luty 20 2014 19:45:14
A jednak samochód 9 lotki się popsuł Smile

Kamil96 zgadzam się z Tobą zakończenie dyskusji na pewno nie rozwiąże problemów...

Po to jest forum, aby się w nim wypowiadać.. jest to lepsze miejsce niż shoutbox gdzie wiadomości dość szybko znikają i ślad po nich ginie..

Jak pokazuje ankieta i wypowiedzi w shout na forum są ludzie, którzy piszą to co myślą i nie zamierzają przyglądać się biernie na zaistniałe sytuacje...

Mariusz chciałbym zwrócić uwagę, że skoro KAPITAN TWOJEJ DRUŻYNY powiedział A to forumowicze mogą oczekiwać wypowiedzenia również B...

Zapraszam zainteresowanych do dalszej dyskusji w temacie.

Osa
Kamil - sugerowanie, że ustalam jak liga ma się skończyć było co najmniej nie na miejscu. Za krótko się znamy i za młody jesteś abyś mógł tak ze mną żartować.

Mihu masz rację - tegoroczny system rozgrywek jest katastrofą. Ale mamy kilka miesięcy aby wypracować system na kolejny sezon (sezony).

Piter - jeśli uraziła Cię moja wypowiedź to przepraszam.

Kamil96
Osa mógłbyś potraktować to z dystansem. To nie ja gadam o grze w trojke, obustronnych walkowerach i popsutych samochodach itp. Wink Nadal mnie ciekawi "ostrzeżenie". Zwykle duzo opowiadasz, a tu jakoś nie rozwinales mysli.

Kamil96
Odnośnie systemu rozgrywek - trzeba go na tyle usprawnić, żeby drużyny chciały wygrywać, a nie przegrywac, nawet jak ktos walkowera daje. To jest ten absurd w tych rozgrywkach.

Osa
Postaram się w ten weekend wrzucić propozycję zmian w zapisach w regulaminie. Co do systemu rozgrywek to - niestety - pewnie będzie ustalany po zgłoszeniu się zespołów. Na dzień dzisiejszy nie jesteśmy w stanie określić czy jakiś zespół się nie wycofa / nie zgłosi w przyszłym sezonie.

Osobiście jestem za ograniczeniem gry w 3 osoby oraz ilości walkowerów. No i system rozgrywek bez podziału w połowie sezonu - wtedy nie powinno być miejsca na kombinowanie.

Ania
a tak mnie natchnęło, może własnie trzeba sztywno ustalić: w klasie A gra X drużyn, w b klasie Y drużyn (wg ustaleń na ten rok - nie pamiętam teraz liczb, a szczerze nie chce mi się sprawdzać ;-))), w c - no tu ile się zgłosi.

I czy się zgłoszą/zrezygnują, w takim "własnym sosie" bedą grały drużyny w danej klasie.
Co najwyżej będzie można wtedy ustalić czy 2 czy 3 czy 4 kolejki czy jakieś play offy czy coś tam w zależności od ilości druzyn.
Oczywiście pewnie będzie, że nudno, że niefajnie....trudno...nic na siłę
Połączenia grup. podziały jak widać się ludziom nie podobają, więc.....

taka luźna sugestia
Ania

PL
Tylko A klasa powinna być premiowana na koniec sezonu przez operatora.

Wszystkie "nagrody" z c i b klasy przechodzą na a klase miejsca 1-4

woyti180
Proponuję tak
każdy zawodnik z drużyny wpłaca dobrowolnie 100zł kaucji ,która podlega zwrotowi po rozegraniu wszystkich meczy przez drużynę.
jak ktoś się spłoszy to kaska idzie dla zwycięscy ligi.Smile

Maras
Troszkę się brać darterska przyzwyczaiła do dobrobytu. Byle klasa rozgrywkowa już wyjazdy i nominacje na Mistrzostwa Europy. Za łatwo to wszystko przychodzi. Bez pracy, treningu, wyrzeczeń nie ma efektów . Lekko się w główkach chyba pomieszało. Dyskutujemy, mieszamy, kombinujemy, a gdzie w tym wszystkim rywalizacja sportowa ?
Zastanówmy się nad tym !
Inna sprawa to system rozgrywek, który na kombinacje pozwala. Trzeba to zmienić i o tym Mariusz i Dawid doskonale wiedzą.

samowar
woyti180 napisał(a):

Proponuję tak
każdy zawodnik z drużyny wpłaca dobrowolnie 100zł kaucji ,która podlega zwrotowi po rozegraniu wszystkich meczy przez drużynę.
jak ktoś się spłoszy to kaska idzie dla zwycięscy ligi.Smile

I w tym momencie co najmniej 50% ludzi rezygnuje z grania w lidze. Są sytuacje losowe: praca, narodziny, pogrzeby, wyjazdy, przez rok mnóstwo rzeczy się wydarza, to nie jest liga zawodowa.
Edytowane przez samowar dnia 22.02.2014 20:35:07
Shit happens

PJ
Ania napisał(a):

Dobra zabawa (przy hobby) nie zaprzecza podnoszeniu kwalifikacji - nie każdy gra dla kasy i na śmierć i życie....

I to jest cytat sezonu, albo i pięciolatki. Jakie podnoszenie kwalifikacji? Wszyscy wiedzą, że wszelkie kwalifikacje jakie London posiadał, wyjechały na Wyspy. Boże! 2 punkty w pierdylionie meczów!

A żeby było na temat: nigdy nie rozumiałem mistrzostw Polski C klasy. To się kupy nie trzymało nigdy. To tak jakby organizować mistrzostwa Polski w piłkę nożną, z udziałem Curkownika Białowierza, Gromu Więcbork i Zatoki Braniewo. Jak ktoś jest za słaby żeby grać w A klasie, to na żadne mistrzostwa nie jedzie.

Jak nie wiadomo o co chodzi, to wiadomo, że chodzi o kasę. Musi być zachęta dla C klasy, żeby chcieli grać i wrzucali co tydzień złotówki do maszyny.

Jest tylko jedno rozwiązanie. Przyjmując zapisy do ligi, pytajcie gdzie drużyna chce grać. Jak ktoś chce grać w A klasie, to proszę bardzo. Jak chce grać w B, to proszę bardzo. A jak nie, to spadówa, tłuc się w C z 40 drużynami. Nie ma żadnych playoffów, baraży, dzikich węży. Tylko A jedzie na MP, a jeśli już są organizowane MP ogórów, to niech każdy płaci za siebie i nie ma żadnych nagród.

I niech to będzie jasno powiedziane: Dla mnie, Mistrz Polski C-Klasy, to ogóry, są gorsi niż ostatni zespół z B-klasy, bo grają klasę niżej! Proste: Ostatni w B-klasie jest o klasę lepszy od pierwszego w C-klasie. I jeśli ktoś się z tym nie zgadza, proszę zagrać wyżej i udowodnić tezę.
Kto był tak słaby, żeby przegrać w tym sezonie z Londonem?

Robo
Co do poziomu ostatniego posta PJ (szczególnie ostatni akapit) nie będę się wypowiadał bo szkoda słów, ale wystarczy spojrzeć jak sobie radzą zespoły "C" klasy z poprzedniego sezonu, które awansowały wyżej:
BadCompanyPiwiarnia, Riko (zeszłoroczny Merlin), PrzepompowaniaTeam (zeszłoroczny LigaSportClub ), i dochodzimy do "szokującego" wniosku że są to jedne z mocniejszych teamów klasy B czy nawet BPrix... wniosek nasuwa się sam co do poziomu najlepszych drużyn C klasy.

Moja opinia jest taka, że najlepszym rozwiązaniem są rozwiązania pośrednie np. po zakończeniu sezonu 4 najlepsze drużyny A klasy, 2 najlepsze drużyny B klasy i 2 najlepsze drużyny C klasy - grają wspólnie playoff o wyjazd, co najlepiej zweryfikuje poziom poszczególnych drużyn i ich formę przed mistrzostwami.
TRIPLE ONE TEAM

Kapsel
Drużyna Londonu czyje się dotknięta do szpiku kości powyższym postemSmile

Pozdrowienia dla Kapitana KotwicySmile
Kapsle wszystkich krajów łączcie sieSmile

samowar
PJ przecież można zrobić jak w piłce puchar i wtedy okaże się to co napisał Robo, że niektóre drużyny z C lepsze są od B, zwłaszcza jeśli np. byłoby to San Marino London. A jak już o London chodzi to się Kapitan nie denerwuj, obiecuję że w przyszłym sezonie już nie będę grał i obniżał poziomu jak jakiś "ogór" Wink
Shit happens

Magda
@PJ - to była próba zwrócenia na siebie uwagi? przypomnienia o sobie? halo tu jestem?
Mając na myśli, że wszyscy wiedzą o kwalifikacjach Londonu mówisz o sobie i....?
To, że czegoś nie rozumiesz to nie oznacza, że nie ma to sensu. To, że coś jest dla Ciebie niepojęte nie oznacza, że jest to gorsze. W C klasie wiadomo o co chodzi, wiadomo po co jest C klasa, ale jeżeli idea C klasy - liga jak i turnieje indywidualne- jest zbyt wymagająca dla Ciebie, po prostu się nad tym nie skupiaj. Będzie może Tobie lżej...
W darta gram co prawda stosunkowo od niedawna i może to jest przyczyną, ale...słyszałam o Tobie, ba! widziałam Ciebie nawet parę razy, ale nie kojarzysz mi się Ty + wielkie sukcesy w A klasie i na Mistrzostwach w A klasie. Prawdopodobnie ten etap w mojej edukacji na temat Naszego Darta jest jeszcze przede mną i skoro pozwoliłeś sobie na takie uwagi nt chociażby C klasy to na pewno będzie to dla mnie pasjonująca historia, z której po prostu tylko będę brać przykład.
Swoją "klasę" właśnie mi pokazałeś.

Wiele osób z C klasy udowodniło, że można nie dosyć, że pojechać na Mistrzostwa ale też i COŚ ugrać. Coś to nie tylko wygrany jeden pojedynek, ale przecież Ty jako taki Wielki (Nie)Obecny Obserwator na Mistrzostwach(szukałam Ciebie chociaż na zdjęciach z Wisły, Pragi, Austrii, ale tak się schowałeś, że no nie ma...) i Znawca Darta, Naszej Ligi i tego co się dzieje to przecież bardzo dobrze wiesz...nie trzeba tłumaczyć, przytaczać przykładów idt itp.

Jeżeli będzie Tobie dane przebywać w Londonie lub w każdym innym pubie w trakcie naszego meczu, to bardzo serdecznie Ciebie zapraszam do stolika mojej drużyny. Usiądź i powiedz do mnie i do mojej drużyny, że jesteśmy ogórami. ZAPRASZAM! Nawet nie wiesz jaką mi radość sprawisz.

Gratuluję zawodnikom Londonu cierpliwości i obracania tego czegoś, w żart (?).

Pomijając wszystko:

Jako chociażby zawodniczka C klasy nie życzę sobie takich postów i takich określeń.
Zwracam się z prośbą do Operatora/Administratora/Osoby odpowiedzialnej o przynajmniej totalne minimum: reakcję na post PJ i użytych w nich określeń.

p.s. Pamiętam Twój co prawda dawno widziany, ale nadal niezapomniany filmik, jak to jako Wyborny B klasowiec wypowiadasz się po meczu.... Internetu nie da się skasować....
SwB

Lasuch
Magda Ty to masz jednak jaja Grin Podpisuje się pod każdą literką twojej wypowiedzi! Cool
"Gdyby nie porażki, nie umielibyśmy docenić zwycięstwa."

http://www.chinskapatelnia.pl
buba
Panie "PJ" chyba najwyższy czas stanąć w kolejce na badanie tommograficzne w celu próby odnalezienia organu, który wszyscy posiadają, ale nie każdy używa zgodnie z przeznaczeniem. Śmiem twierdzić, że zaliczasz się Pan do tych drugich, albo przesadziłeś Pan z czymś co znacząco ogranicza jego funkcje, zwłaszcza te odpowiadające za myślenie.Wynik: "nigdy nie rozumiałem mistrzostw Polski C klasy"

Nic ani Nikt nie zmusza mnie do wrzucania złotówek do maszyny. ( Gwoli ścisłości: wrzucam monety pięciozłotowe, lepiej się opłaca. To taka informacja, jak byś Pan nie wiedział."Patrz wyżej" "badanie" )
oprócz mojej osobistej przyjemności z rzucania lotkami ku niej.

Co do reszty Pana postu, Panie MISZCZU to szkoda mi klawiatury na dalsze pisanie, ponieważ już mam wątpliwości czyś Pan coś zrozumiał z tego co nasmarowałem. Więc postanowiłem dozować informacje.

Na koniec:
Ja również zapraszam do mojego/naszego stolika na jakichkolwiek rozgrywkach ligowych lub indywidualnych celem wyjaśnienia mi bądź nam kwestii "OGÓRÓW" Obiecuję, iż będę pamiętał co by w rozmowie z Panem Miszczem ściągnąć kopyta i prowadzić rozmowę w postawie stojącej z pochylonym czołem.
Nie mogąc się doczekać rychłego zobaczenia, z darterskimi pozdrowieniami
OGÓR i słaby C-klasowiec
P.S. Co do Twojej klasy, klasy Panie PJ, to jesteś Pan jak szkoła w niedzielę...
Edytowane przez buba dnia 07.04.2014 09:25:08

Osa
Panie PJ - troszkę pan przegiął ze swoją wypowiedzią.
Widać, że jest pan oderwany od rzeczywistości ligowej i nie bierze czynnego udziału w lidze.
Udzielam panu ostrzeżenia za łamanie regulaminu forum.

PJ
Jaaaasne. To dlaczego w tej lidze jest i zawsze był chorobliwy wręcz pęd do grania niżej, niż się powinno (mogłoby) grać?

Drużyny A-klasy chcą jechać na MP jako B-klasa, żeby grać ze słabszymi. Co to w ogóle jest za twór MP B-klasy, czy C-klasy? Mowa cały czas o rozgrywkach ligowych, nie o indywidualnych. Co do tych się nie wypowiadam, bo indywidualnie jestem ogórem, a moją siłą zawsze była drużyna dla której grałem. Nie uzurpuję sobie prawa do twierdzenia, że jestem mistrzem itp., ale wiem jedno: jeśli mogliśmy wygrywać, to wygrywaliśmy. Nie podłożyliśmy się nigdy i nikomu! Graliśmy z C-klasie i awansowaliśmy!

A jeśli chodzi o pierwszy akapit postu, to był odpowiedzią na post Ani. Mówiąc o kwalifikacjach, mam oczywiście na myśli Miłosza. Pfft

Po co puchary, po co łączenie? Kto ma ambicję i chce grać wyżej, ten zagra, kto nie chce, ten się będzie kopał z koniem 12 lat w C-klasie. Wszyscy wiedzą, że są drużyny w tej lidze, które przegrywają mecze, bo tak im wygodniej. I jeśli ktoś uważa, że to ok, spoko, jego sprawa, ale ja mogę nazwać to po imieniu.

Jeszcze raz podreślam, Drużyny z B-klasy są o klasę lepsze od druzyn z C-klasy. To wynika z definicji grup rozgrywkowych i alfabetu łacińskiego, uważanego w tym kraju za obowiązujący.

KLASA! A-B-C! A jest lepsze od B, B jest lepsze od C. O ile? O klasę.

Pozdrawiam drużynę Londonu. I w kwestii formalnej: rozumiem, że rzucacie trzema lotkami? Bo jak dwiema, to sorry, idziecie jak przecinak. Pfft Sami, nie desperuj. Z tego, co widziałem, jako jedyny trzymasz poziom. Pfft

Uderz w stół, a nożyce się odezwą. Wszystkich ciężko obrażonych zapraszam klasę wyżej.
Edytowane przez PJ dnia 07.04.2014 15:17:49
Kto był tak słaby, żeby przegrać w tym sezonie z Londonem?

Przejdź do forum:
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się