Swego czasu okregówki w DejaVu były grane na 6 maszynach i kończyły się grubo po północy. Granie 501 jeszcze bardziej to wydłuży, a zapewne i tak większość z nas następnego dnia idzie rano do pracy, więc dużej różnicy nie ma. Można albo wziąć urlop w dniu turnieju lub dzień po. Tu i tu jest problem i tak naprawdę rozwiązania za bardzo nie ma.
No i pierwszy raz ;-))) muszę się zgodzić z Czesiem. Jak każdy podejdzie w tempo po wywołaniu do tarczy, a nie siku/kupkę/2 fajeczki/3 historie z życia/itd.itp. to będzie ok.
A nie tak jak było w Oczku na parach: jedni trenowali sobie w najlepsze z 15 minut, a potem "ojej zawołajcie mi przeciwnika, bo jeszcze nie przyszedł" - nie zawsze jest i8 będzie super nagłośnienie, więc trochę dobrej woli z waszej strony tez usprawni i przyspieszy turniej.
Edytowane przez Ania dnia 12.11.2010 10:04:08
Proponuję skorygować regulamin, chodzi mi o sytuację do jakiej doszło podczas meczu między Andrzejem L. ,a Dariuszem B.
Trzeba sprecyzować regulamin,by w przyszłości nie dochodziło do sytuacji w której operator nie może dać jednoznacznej odpowiedzi.
Najlepszy nie jestem, ale lepszego ode mnie nie ma
Czesio - jeśli chodzi o ten mecz, w którym lotka została wbita w oponę a maszyna skończyła to wydawało mi się, że lotka zahaczyła o tą, która była wbita w D8 - dlatego maszyna skończyła. Grałem na maszynie obok, dlatego mogę się wypowiedzieć na ten temat. Dariusz O. też chyba obserwował to spotkanie
chłopacy zachowujecie się jak małe dzieci, albo jakbyście grali pierwszy sezon. Litości. NIE DA SIE WSZYSTKIE DOSŁOWNIE WPISAĆ W REGULAMIN, bo zajmowałby pierdylion stron.
Troche logiki, trochę darterskiego fair play z obydwóch stron i będzie dobrze.
A co do pierwszego posta czesia o Drużynowy Puchar Ligi to był już opisywany,
Ale prosze jeszcze raz
ZASADY DRUŻYNOWEGO PUCHARU KUJ.-POM. ELIMINACJE DO KADRY REGIONU POREC CHORWACJA 2011
KLASA A i B
1. W Pucharze.. zagrają drużyny, które po zakończonym sezonie ligowym uplasują się na miejscach 1-6
2. System rozgrywek Pucharu..
1 RUNDA - mecz i rewanż wg schematu poniżej, nowa tzw. "mała tabela". O zwycięstwie w dwumeczu decyduje:
1) duże pkt.,
2) małe pkt. (różnica między zdobytymi a straconymi legami);
3) większa liczba zdobytych legów;
4) wyższa pozycja z tabeli na koniec sezonu.
Zwycięzcy dwumeczu automatycznie przechodzą do dalszych rozgrywek (3 drużyny), czwarta drużyną będzie tzw. "szczęśliwy przegrany" t.j. drużyna, która zdobyła najwięcej punktów/ legów.
Schemat rozgrywek 1 rundy:
mecz
- drużyna z miejsca 6 - drużyna z miejsca 1
- drużyna z miejsca 5 - drużyna z miejsca 2
- drużyna z miejsca 4 - drużyna z miejsca 3
rewanż
- drużyna z miejsca 1 - drużyna z miejsca 6
- drużyna z miejsca 2 - drużyna z miejsca 5
- drużyna z miejsca 3 - drużyna z miejsca 4
2 RUNDA półfinały rozstawienia wg pozycji z małej tabeli
Schemat rozgrywek 2 rundy:
- zwycięzca 1 rundy i szczęśliwy przegrany
- drużyna z miejsca 2 - drużyna z miejsca 3
Mecze rozgrywane na neutralnym terenie, w wyznaczonym przez Operatora klubie
2 runda tylko mecz, liczy się forma dnia..
Zwycięzcy - mecz o mistrzostwo i vicemistrzostwo
Przegrani - mecz o 3 miejsce
Mistrzowie Drużynowego Pucharu klasy A i klasy B będą reprezentować Polskę na Mistrzostwach Europy 2011 uzyskają nominację do Kadry Narodowej.
Kadra Narodowa (drużyna = 4 zawodników) będzie miała zagwarantowane: przejazd do i z Chorwacji, zakwaterowanie (bez wyżywienia), opłacony turniej mistrzowski, plus kieszonkowe na wyjazd.
KLASA C
1. W Pucharze..; zagrają drużyny, które po zakończonym sezonie ligowym uplasują się na miejscach 1-4 z klasy C1 i z C2.
2. System rozgrywek Pucharu..
1 RUNDA; mecz i rewanż wg schematu poniżej, nowa tzw. mała tabela
O zwycięstwie w dwumeczu decyduje:
1) duże pkt.,
2) małe pkt. (różnica między zdobytymi a straconymi legami);
3) większa liczba zdobytych legów;
4) wyższa pozycja z tabeli na koniec sezonu.
Zwycięzcy dwumeczu automatycznie przechodzą do dalszych rozgrywek
Schemat rozgrywek 1 rundy:
mecz
1) drużyna z miejsca 4 klasy C2 - drużyna z miejsca 1 klasy C1
2) drużyna z miejsca 3 klasy C2 - drużyna z miejsca 2 klasy C1
3) drużyna z miejsca 2 klasy C2 - drużyna z miejsca 3 klasy C1
4) drużyna z miejsca 1 klacy C2 - drużyna z miejsca 4 klasy C1
rewanż
1) drużyna z miejsca 1 klasy C1 - drużyna z miejsca 4 klasy C2
2) drużyna z miejsca 2 klasy C1 - drużyna z miejsca 3 klasy C2
3) drużyna z miejsca 3 klasy C1 - drużyna z miejsca 2 klasy C2
4) drużyna z miejsca 4 klasy C1 - drużyna z miejsca 1 klasy C2
2 RUNDA półfinały; rozstawienia wg pozycji z małej tabeli
Schemat rozgrywek 2 rundy:
- zwycięzca meczu 1) - zwycięzca meczu 3)
- zwycięzca meczu 2) - zwycięzca meczu 4)
Mecze rozgrywane na neutralnym terenie, w wyznaczonym przez Operatora klubie
2 runda tylko mecz, liczy się forma dnia..
Zwycięzcy - mecz o mistrzostwo i vicemistrzostwo
Przegrani – mecz o 3 miejsce
Mistrzowie Drużynowego Pucharu klasy C będą reprezentować Polskę na Mistrzostwach Europy 2011 uzyskają nominację do Kadry Narodowej.
Kadra Narodowa (drużyna = 4 zawodników) będzie miała zagwarantowane: przejazd do i z Chorwacji, zakwaterowanie (bez wyżywienia), opłacony turniej mistrzowski, kieszonkowe na wyjazd.
Edytowane przez Ania dnia 21.12.2010 09:16:16
Dziękuję Aniu, zasady ok ale nikt nie wspomina o zawodnikach(czy gracze występujący w DRUŻYNOWYM PUCHARZE KUJ.-POM.,które są ELIMINACJĄ DO KADRY REGIONU POREC CHORWACJA 2011 muszą spełniać wymogi regulaminowe Ligi KUJ-POM?)
Edytowane przez czesioczesanka dnia 21.12.2010 12:38:26
Proponuję w przyszłym sezonie zmianę systemu rozgrywek we wszystkich ligach na rozgrywanie dwóch rund i grania co dwa tygodnie.
Takie to moje urodzinowe życzenie
Pytanie zasadnicze po co !?
10 drużyn to zdecydowanie za dużo na klasę A.
Proponuję klasa A - 8 ( 501 D.O.)
klasa B - 10 ( 501 D.O.)
klasa C - do oporu (501 M.O.)