Oto drużyny, które uprawnione są do gry w Ekstraklasie w sezonie jesień-zima 2014
1. Przepompownia - obrońca tytułu Mistrza Ligi
2. Merlin
3. Oczko
4. SamiSwoi
5. Kaper
6. PrzepompowniaTeam
7. BadCompany Piwiarnia
8. Przepompownia II
Oto drużyny, które uprawnione są do gry w I lidze w sezonie jesień-zima 2014
1. 9DartTeam
2. Taverna Nakło
3. 9 LOTKA
4. Famas Merlin
5. 180 Trip
6. Riko
7. Sogo Stars
8. Jack Dart Mafia
9. Kaper II
10. DartSong Lipniki
11. London Bydgoszcz
12. Triple One
13. Wiatrakowa
14. Tawerna Nakło II
15. Piracka Tawerna
16 Tawerna Oldboye
II liga - zależnie od zgłoszeń
Mamy nadzieję, że wystąpią w niej
1. London BumBoom
2. Zamek Zawiszy
3. TripShot
4. Feniks
5. LondonShot
6. 9Lotka
7. HappyHourTrip
8. OmegaFordon
9. 7Niebo Nowa Wieś Wielka
10. DrinkTeam Piwiarnia
11. Chillout
12. Hiena
Ostateczny kształt ligi zależny jest od liczby zgłoszonych drużyn.
Zapisy ruszają w poniedziałek (zostanie to obwieszczone w oficjalnym komunikacie)
I teraz krótkie wyjaśnienie:
Podane wyżej rozstawienie jest teoretycznym kształtem ligi. Powstało ono przy założeniu, że zgłaszają się do ligi wszystkie drużyny, które grały w zeszłym sezonie i przy założeniu, że liga ma wyglądać tak jak zostało to określone w regulaminie. Z ustaleń przed zeszłym sezonem wynika, że z II ligi (klasy C) do I ligi (klasy B ) awansować miały 4 drużyny spośród 20 zgłoszonych. Tak więc minimalnie 4 drużyny awansują do I ligi. Powtarzam jednak raz jeszcze, że ostateczny kształt ligi zależny będzie od ilości zgłoszonych drużyn
Edytowane przez David dnia 22.08.2014 15:13:47
Ale w gronie drużyn z II ligi jest sporo osób które powinny grać jako darter zaawansowany, chociażby ze względu na staż gry i wyniki osiągane podczas sezonu.
Dawidzie z tego co pisałeś wynika, że do I Ligi ( B ) awansują 4 pierwsze zespoły z II ligi (C) w sezonie 2013/2014. Twaerna Oldboy zajęła 5 miejsce na zakończenie sezonu, więc dlaczego uzyskała prawo gry w I lidze?
Seba skoro jest założenie 16 skladow B to przez analogie nastąpiła nominacja. Cała sytuacja jest rozpisaną teoretycznie, teraz zależy jakie składy sie zgłoszą i w jakiej konfiguracji osobowej. Sa przecieki o jakiś drużynach marzeń wiec trzeba sie wstrzymać i zweryfikuje wszystko rzeczywistość .
Seba ma racje bo skoro miały awansować 4 drużyny to tak powinno być,na tą chwilę jest juz 5 z Oldboyami,Nikoś pisze że 180 Trip sie rozpada to teraz dojdzie jeszcze 6 drużyna z C klasy???to nie lepiej zrobić 14 drużyn w I lidze
to piszcie kogo typujecie do "awansu" do Darterow zaawansowanych, a nie tam takie, czemu ten jest, a tego nie ma...jak nie bedzie wnioskow to nie bedzie powiekszonej listy :-)
wniosek o wykreślenie mnie z listy zaawansowanych
statystyki na minus - mój udział w wywalczeniu awansu był minimalny
na ponad 20 turniejów indywidualnych ani razu nie bylem nawet na podium
A jeśli gram na co dzień w klasie C Amator i zacząłbym grę w tym sezonie od 1 ligi w drużynówce, to od przyszłego sezonu od razu jestem klasyfikowany do darterów zaawansowanych i mam zamkniętą drogę do turniejów indywidualnych w klasie C Amator?
Koniec z amatorką. Jestem niezrzeszonym graczem i jednocześnie mega fanem Darta w oby-dwóch odmianach. Nie należe do żadnej z działających drużyn ani nie posiadam licencji zawodniczej. Proszę o pokierowanie mnie celem zdobycia licencji i ewentualnego wstąpienia do teamu. Umiejętności swoje oceniam jako średnie. W skali 1-10 to dobre 5, czyli diament do wyszlifowania
No ciężko kogoś gdzieś pokierować czy polecić skoro nie wiadomo kim jesteś P.Ł. - może przyjdź na turniej, przedstaw się, pokaż, to może ktoś Cię do drużyny zgarnie. A jeśli nie, to pograsz przez sezon indywidualnie, ludzie Cię poznają i będą się bili o Twój udział w ich druzynie. ;-)
Raczej tak sie zacznie ( indywidualnie ) . Tylko chciałbym rozwiać wątpliwiści na jakie turnieje mogę przychodzić bez licencji zawodniczej i jak zdobyć takową ?