Z tego co rozpisałem w tablece wychodzi, że kolejka 30.04 i 14.05, 3 drużyny z Przepompowni mają mecz 'u siebie'. Prosimy o zmianę koncówki terminarza.
Hmmm generalnie trzeba by w zasadzie rozpisać na nowo, bo po zmianie gospodarz-gość będzie nierówna ilość meczów u siebie i na wyjeździe.
Szczerze powiedziawszy nie chce mi się i jest trochę mało czasu aby rozpisywać na nowo (wiąże się to również ze sprawdzaniem i ewentualnymi zmianami w I lidze).
Uzasadnienie:
Baaardzo dużo meczów do tej pory była przekładana (nie analizowałam jakie dokładnie drużyny, więc może nie dotyczy akurat tych). Więc można coś przełożyć, skoro jest za ciasno, albo za cos tam.
Jeśli nie robi Wam różnicy, że będzie nierówna ilość "wyjazdów" i meczów "u siebie" to się zamieńcie. generalnie w ciągu całej rundy wiosennej i tak się to wyrówna.
Przeanalizujcie - nie mam przy sobie w pracy rozpiski, więc Wam nie podpowiem teraz, ale myślę, że drużyna Zamku, Tripa, Merlina bądź TKKF - gdzie nie ma nawału innych drużyn powinny się zgodzić.
Wieczorem może (z zaznaczeniem na MOŻE) coś wymyślę ;-) jesli nie będzie się to wiązało ze zmianami w I lidze to eksptraklasę rozpisze jeszcze raz. Jeśłi będzie za dużo "kolizji" to niestety nic nie da się zrobić (poza propozycja powyżej).
nie da się, nie da, bez całkowitej rozpiski ekstraklasy i I ligi - baaardzo mi przykro. Jak komuś za ciasno / nie lubi drużyny z innej klasy rozgrywkowej to się zamieniajcie na własną rękę. Sorry batory :-)
Bardzo proszę Organizatora rozgrywek o korektę terminarza. Mam nadzieję, że da się to tak ustawić i zaplanować aby mecze ligowe były rozgrywane w optymalnych warunkach.
Proponuję, aby:
- mecz 5 ostatniej kolejki TNT - TKKF ponieważ nie można przekładać - był rozegrany w odwrotnej kolejności - w sensie zamiany gospodarz - gość. Ilość wyjazdów i meczów u siebie w ciągu całej rundy się wyrówna
- mecze z dnia 30 kwietnia to jak znam życie będą w większości poprzekładane, bo to zaraz przed majówką.
Więc któraś z drużyn grająca w Przepompowni może zagrać w środę albo kiedyś tam i juz tłoku nie ma.
Ja naprawdę nie mam jak tego pozmieniać.
II liga gra mecze rewanżowe - kolejność ustalona od początku sezonu.
Po zmniejszeniu się ilości drużyn w I lidze wbrew pozorom nie jest łatwiej to ustawić. Dodatkowym "utrudnieniem" jest kumulacja drużyn w klubie 9 lotka i Przepompownia.
Trochę dobrej woli i będzie git.
Przy takich "roszadach" ilości drużyn, nowego losowania etc. bywają malutkie problemy....
To ja proponuję sobie wziąć po 10 drużyn w Pompie i 10 w 9 lotce na kolejny rok, do tego kolejne 10 w Piwiarni czy gdzie tam chcecie.... Ja i tak staram się żeby co tydzień się coś działo w klubach, a nie w jednym tygodniu wszyscy grają, a w kolejnym echo....a powinnam to rozpisać - kto z kim, po kolei jak leci i mieć to w głębokim poważaniu.....ale nie zawsze się da....no może się da, ale rozpisywanie całej ligi do bólu, aż wszyscy będa zadowoleni jest po prostu NIEREALNE.
Zawsze coś komuś gdzieś nie będzie pasowało....albo ktoś zrezygnuje, ktoś się dopisze i cała kalkulacja / ustawienia idą do śmieci...
Jak napisałam powyżej trochę dobrej woli i będzie dobrze.
A tak już ostatecznie to macie wystarczającą ilość maszyn na te mecze. Raz czy dwa razy na ruski rok możecie miec przytulniej. A jak wam za ciasno to je rozstawcie po przeciwnych krańcach knajpy i będziecie mieli przestrzeń.
Żegnam ozięble wszystkich razem i z osobna, bez względu na to czy pochodzi bądź gra w Elblągu, Bydgoszczy, Toruniu, Nakle, Krakowie, Warszawie czy Pcimiu Dolnym (Górnym również).
Wyluzujcie wszyscy, od 8 lat gram w darta
wielokrotnie grałem mecz, kiedy w danym lokalu
rozgrywano po 4 mecze i daliśmy rade, tak jak Ania pisze
troche dobrej woli, a nie stękać jak przekupy na targu.
Takie sytuacje zdarzają się sporadycznie, więc
miejcie troche zrozumienia, a jak nie to niech jeden drugi mądry sam rozpisze lige i zobaczymy czy tak idealnie rozpisze.
Nie chodzi o zwykle dawanie rady tylko o komfort grania dla kazdej z druzyn. 20 grających na malej sali i dwoch maszynach to troche przegiecie wiec tylko dlatego chcemy poprawki zeby gralo sie lepiej wszystkim. I z tego co widze to nikt nie stęka tylko próbujemy cos ustalic Broda...
Proponuję wymianę gospodarz-gość w rundach i będzie OK, ilość meczy wyjazd/dom będzie nierówna w rundach ale przy obciążeniu klubu ilością drużyn równą z ilością maszyn inaczej się nie da.
Napisałam parę postów powyżej co można i gdzie zamienić, żeby po zamianie nagle się nie okazało, że jest jeszcze tłoczniej....jedna zamiana gospodarz gość i jeden przełożony mecz i wszystko jest OK i komfortowo. Innych zamian nie polecam, bo albo bedzie baaardzo tłoczno w 9 lotce, albo w jednej kolejce same wyjazdy, a w drugiej same granie u siebie.
Ale widocznie tradycyjnie lepiej i tak po polsku jest ponarzekac.....