Poniżej zbieram listę osób zainteresowanych rezerwacją lotu na Mistrzostwa EDF do Hiszpanii.
Proszę o wpisywanie się również, jeżeli ktoś chcę zarezerwować pokój.
Jest to lista wstępna - z każdym będę kontaktował się osobiście.
Termin wyjazdu:
29.08-5.09.2015 r.
Pozdrawiam, cześć !
Edytowane przez ackbar dnia 24.02.2015 11:05:40
Potwierdzamy nabycie biletów- Andrzej Muszyński, Kasia Dworska, Tomek Michalski, Iza Walczak, Paweł Jaworski, Teresa i Piotr Dreżewscy, Irek Frankiewicz, Wojtek Frydrych, Jarek, Damian Kamil Ryglewscy i Natalia .Tym samym samolotem leci też Paweł Użakow i Rafał Wasilewski Wylot 27.08.2015 Poznań - powrót 06.09.2015 Girona Barcelona -> Poznań.
Edytowane przez ackbar dnia 03.03.2015 10:27:24
Wystarczy wierzyć w marzenia - spełniają się ! ;-)
Wydawało mi się, że temat: rezerwacja przelotu miała na celu zebranie grupy ludzi, by móc negocjować z przewoźnikiem cenę za przelot (im więcej chętnych tym niższa cena). Teraz widzę, że "każdy sobie rzepkę skrobie".
Najlepszy nie jestem, ale lepszego ode mnie nie ma
To może by wyjaśnić, negocjacje polegają na tym, że przewoźnik informuje że im mniej miejsc dostepnych na pokładzie tym droższe, koniec negocjacji. zmiana ceny co 10 biletów +5%.
Dotarcie do możliwości negocjacji dość słaba,
Oczywiście ja także zrozumiałem dokładnie tak jak ty Bartku ale widocznie nie dokładnie o to chodziło.
Czesiu ma racje bo licząc 32 graczy z nominacji a do tego osoby towarzyszące i jeszcze graczy którzy jada na własną rękę to będzie pewnie 60 osób jak nie więcej.myślę ze szło by się dogadać z przewoźnikiem ale to juz po fakcie teraz.
Jeśli wierzysz w zwycięstwo, zwycięstwo uwierzy w Ciebie
Przy takiej grupie rejsowo się nie dogadasz, szkoda im miejsc które i tak sprzedadzą, możesz wynająć samolot, ale 60 osób to trochę mało (od 120 w górę pewnie by było OK, 2/3 obłożenia pokładu) ...
Jeżeli chodzi o Raynera to faktycznie nie ma o czym mówić . Na myśli miałem "normalne" linie rejsowe.
Edytowane przez czesioczesanka dnia 03.03.2015 17:52:00
Rozmawiałem dziś z Czesławem dość długo na temat przelotu. WizzAir i Ryanair nie wchodzę w grę co do negocjacji cen w dół o jakieś wielkie sumy. Zresztą ludzie którzy latają samolotami zdają sobie sprawę, że koszt biletów do Hiszpanii to około 100 Euro w 2 strony co jest ceną bardzo dobrą.
Wystarczy wierzyć w marzenia - spełniają się ! ;-)
Przy poszukiwaniach i rezerwacjach radzę sprawdzenie jednego z trików : sprawdzić cenę normalnie wchodząc na stronę przewoźnika, a następnie sprawdzić ten sam przelot szukając go przez np.niemieckie serwery jako domniemany Niemiec. Na moje trzy przeloty dwa razy okazało się, że ludzie z "Zachodniej Europy" mają tańsze połączenia.
Jak ktoś szuka w ramach terminów zawodów, to lata taki samolot ryanair z Warszawa Modlin. Do lotniska dalej ale termin nie wymaga dodatkowych opłat hotelowych...