Witam z jakiej okazji do turnieju amatorskiego dopuszczono Tomasza Baszyńskiego Mariusz Wiśniewski Adam Borczyński oraz Zawadzki Tomasz skoro grają w I lidze
Krzysztof dostałem informacje od organizatora, ze jest to oddzielny niezalezny cykl turniejowy na zgoła innych zasadach, stanowiący osobny ranking. Jeżeli nie wystarczy Tobie moja odpowiedz wskazane jest byś zwrócił się osobiście do organizatora z prośba o wyjaśnienie zasad kwalifikacji do turniejów w cyklu toruńskim.
Ale ja w sumie jestem ciekaw, jak to jest. Jeśli turniej amatorski w ramach kpld, to chyba kdz obowiązuje, jeśli nie, to dlaczego Dawid nie zapraszałeś nikogo z 1 ligi z Bydgoszczy?
Jest tak jak mówi @Blady.
Turnieje w Toruniu to osobny i niezależny cykl otwartych zawodów na które zapraszam wszystkich zawodników i miłośników darta.
Turnieje te dzielą się na turnieje klasy Amatorskiej i klasy OPEN. W turniejach amatorskich mogą grać wszyscy poza Darterami Zaawansowanymi (wpisanymi do KDZ). Wyjątkowo dopuszczani do gry w zawodach amatorskich będą zawodnicy Piwnica Squad, którzy otrzymują od nas dzike karty do wzięcia udziału w tych turniejach.
Uzasadnię jeżeli będą w tej kwestii jeszcze jakieś pytania.
Pozdrawiam
Najważniejsze jest w tym wszystkim by Toruń nie był pomijany turniejowo, a zasady są określone i należy je uszanować.
Open w Przepompowni, tam może się pojawić każdy, spoza Torunia także ...
Amator w Piwnicy (swoją drogą bardzo sympatyczne miejsce na darterskiej mapie KPLD), tam jak wyżej Darterzy spoza KDZ z wyłączeniem przyznanych dzikich kart dla zawodników Piwnica SQUAD. Tu też zaproszenie dla zawodników spoza Torunia
A miało być fair play... po co jeździć na amatorów skoro wiadomo że I-ligowcy będą mieli większe szanse z wiadomych powodów... niedługo ekstraklasa będzie mogła grać w amatorach drugą ręką xD
Hania decyzję podjął organizator, a zdanie o tym fakcie można mieć własne, też takowe mam/posiadam.
Rywalizacja OPEN poza nielicznymi wyjątkami jest wewnętrzną rywalizacją zawodników ekstraklasy...
Większość osób na turniejach Open to zawodnicy I Ligi
Wnioski, niech każdy ma swoje, ale mimo wszystko to zawsze jakieś wyzwanie
Ja rozumiem, że są jakieś zasady, ale w ramach jednej federacji powinny być wszystkie turnieje równe. Ale oczywiście to tylko moje zdanie i każdy ma prawo mieć własne. Wypowiedziałam się tylko w celu wyrażenia opinii, bo KPLD tworzą ludzie grający, a nie tylko organizatorzy nie chciałam nikogo urazić
... myślę że nie uraziłaś, konstruktywna krytyka i jasne wypowiedzi, cenne w tym dziwnym świecie Pozdrawiam
Edytowane przez BL@DY dnia 13.11.2015 15:21:31
Turnieje te dzielą się na turnieje klasy Amatorskiej i klasy OPEN. W turniejach amatorskich mogą grać wszyscy poza Darterami Zaawansowanymi (wpisanymi do KDZ). Wyjątkowo dopuszczani do gry w zawodach amatorskich będą zawodnicy Piwnica Squad, którzy otrzymują od nas dzike karty do wzięcia udziału w tych turniejach.
Dawid, trzeba było od razu to napisać. Uniknął byś teraz tych pytań i komentarzy. Turniej był, więc jest już po fakcie. tak??
A dla reszty, po raz n-ty już to napiszę. Kiedyś na turniejach nie było podziału / szufladkowania na amatorów i "tych lepszych". I nikt nie płakał..
Nikt nie plakal, bo wszystko bylo jasne... zmieniono potem miedzy sezonami na open i amator - ok. Zasady zostaly przyjete. Ale nie dziwmy sie ze sa pytania jezeli robione sa dzikie karty czy wyjatki. Nasuwaja sie wtedy pytania: Dlaczego? Za co? Tak samo bylo mowione ze zwyciezca amatorow nie dostaje refundacji na mistrzostwa.. a wyszlo znowu co innego. Chodzi o konsekwencje wypowiedzianych slow i przestrzeganie zasad ktore zostaly wczesniej ustalone. A nie ze zmiany nastepuja w trakcie juz sezonu. To nie fair. Ale to tylko moje zdanie... nic nikomu nie narzucam i nikomu nie chce wyrzutow robic